logo Best-Heatingindex Best-Heating - Webpage in bulgarian language Best-Heating - Webpage in english index
incalzire cu infrarosu prin pardoseala

Undele termice - o noua dimensiune de incalzire

Inca din anul 1880 William Herschei a putut dovedi ca radiatia termica este o radiatie de unda lunga. Lungimea acestei unde se situeaza undeva intre cea a luminii vizibile si a radiatiei de microunde. Radiatia termica este degajata de orice corp cald sj poate la randul ei sa incalzeasca materia. IncaIzirea obisnuita cu apa calda, cu gaz sau cu curent degaja caldura in principal prin convectie - suprafete fierbinti degaja energie termica prin conducte termice in aerul din incapere - si doar intr-o mica masura prin radiatie termica. Cota parte de radiatie termica este totusi decisiva pentru clima care se simte in incapere. Astfel, din punct de vedere fizic, con-fortul sobelor de teracota este determinat de o cota mare de radiatie termica.

Principiul panoului infrarosu

Cedarea de caldura a elementelor de Incalzit infratherm se realizeaza prin radiatie termica. Miezul revolutionar este o rezistenta termica nemetalica, dintr-un material de carbon special care provine din astronautica.Acesta produce radiatie termica cu un randament atat de ridicat incat este absolut fara electrosmog.

Transmiterea caldurii fara pierdere de energie

Undele termice realizate electromagnetic transmit energia termica direct (imediat) si fara pierderi la transport catre toate corpurile solide din zona de radiatie. Temperarea optima a spatiului se obtine prin temperatura de suprafata a materialelor inconjuratoare si a obiectelor de instalatii din incapere.

"Vinovatul pentru pierderi", in cazul sistemelor termice obisnuite - conductele, tevile de apa, camera cazanelor, camine, convectoare, puturi de aerisire - dispar in adevaratul sens al cuvantului si astfel, simultan se poate economisi de trei ori, si anume la:pereti uscati

  • Costurile pentru energie
  • Costurile de instalatii
  • Costurile pentru reparatii si pentru revizii

Pereti uscati - zidarie sanatoasa

Panoul Infrarosu incalzeste corpurile solide din zona de radiatie, deci si peretii si zidurile inconjuratoare. Temperatura de suprafata a corpurilor de constructie este in acest caz mai mare decit temperatura camerei. Prin aceasta se impiedica formarea apei de condens si astfel se distruge ciupercii de mucegai solul nutritiv -zidaria umeda se poate usca.